fredag 10 april 2009

tankar om veckan som vart


Vi har varit i Kiruna,en nätt liten resa på sådär en 200 mil.. visade sej att min geografiska uppfattning om norrland ännu en gång svikit mej! tänker inte avslöjja hur långt jag trode att vi skulle åka.


Blev en övernattning i skellefteå o en mysig stuga nästan i skidbacken på vägen upp på lördagen.


På söndagen sken solen och det va toppenväder,en kanna kaffe och solbrillor på! Gibbon o Indra hänkade och var super duktiga hela vägen,inget tjaffs där minsan. Aviv hade vi lämnat av hos karolina och ahmed i ö-vik,tack för ni är sånna super "israelisk tamrävs" vakter!


Vi fick träffa sofia en snabbis me o visa upp hur stor o fin våran lilla indra blivit =) ,detta va i umeå. sen vidare norr över.


På vägen hem sov vi över i en stuga i arvidsjaur,en by inte helt olikt ånge. kändes som hemma lite.


Noterade följande under resans gång:


- E4 är raksträcka hela tiden!

- statoil har bra kaffe överallt

- norr om gällivare är träden krulliga

- Kiruna är en grop

- det haglar inte tätt med bensinstationer

- man kan pinka på vägen o ingen ser

- man blir lätt bortdomnad i rumpan efter x antal timmar i bil..ajaj

- Joppe va en gobit

- jag har en tok fin sambo..fast de noterade jag redan innan kanske jag ska tillägga. men de gavs tid för smyg kikning under solbrillorna när objektet för smygkikningen trode att jag sov förmodligen.


Målet med resan var att hämta hem en joppe. en vorsteh/pointer/sibbe blandning. en riktigt vild men trevlig sak!riktigt fin för o va ful eller vad hette de?



Nu är det påsk också,det är långfredag o jag sitter hemma o käkar frysta hallon. de är mumms. Mamma var här idag o hälsade på! de är alltid trevligt :) vi hängde på birsta,tvättade golfen och åt lunch. Är ensammens hemma me joppe,aviv o indra hela helgen,de är ju iof rätt tråkigt.. hade hellre suttit o surrat skit me mikael nu än o skriva strunt på bloggen som ingen ändå ids läsa.


såg förrästen tussilago idag! de ni :D
NÄ om man ska försöka sova lite,trött tack vare den kära lilla vita ludna bråkstaken. tack indra,tack för att du tycker att 5 tiden är en lämplig tid att väcka joppe o bestämma att det ska vara livat så in i norden! tack för visad hänsyn att matte stängt på statoil på självaste skärtorstagen och jobbat röven av sej o inte kom i säng förrns 1.30!
tingeling (goes norrland)









3 kommentarer:

  1. Här är en struntläsare av rang =) Grattis till nytillskottet!
    Tussilago?! Var då? Alla vårtecken noteras... hoppas det blir barmark innan midsommar!
    Ha en trevlig påsk!
    Om du vill titta på höns så är du välkommen in på jobbet i morgon... förutom oss vanliga virrpannor ska Anna ta med sig fjäderfän! Alltid lika kul =)

    SvaraRadera
  2. ohh hönor! i löv hönor :D tussilagon befann sej i diket på väg mellan birsta och golfklubben :D hoppas också på snöfritt innan midsommar,vore trevligt. men man vet aldrig,dom sa soooool idag med men när jag kikar ut är det bara massa tråkig dimma

    SvaraRadera
  3. Jo jag läser. Du skriver så roligt! :-) /Nina

    SvaraRadera