måndag 16 november 2009

fjäll v s hav

igår lämnade vi ett regnigt kovland o for över dagen till ett snöigt vemdalen. underbart! trots att man e klen o bara kunde åka litegranna. nya tag senare! man kanske skulle flytta in åt landet..?

känns mer hemma där på nå vis. Havet är - läskigt. gillar inte vatten nått vidare. iaf inte jätte djupa stora vatten som når till finland. gillar fina blanka insjöar,storsjön i jämtland e ett undantag. trots att dom har ett storsjöodjur är där riktigt fint. skulle kanske inte välja att bada men de skulle jag kanske inte göra i någon annan sjö heller å andra sidan.

gillar saker som kommer från havet däremot,skaldjur o halvt om halvt utrotningshotade fiskar.
sen är det dehär med vintern vid havet,brr. för jäkla kalllt i jämförelse. mins en jul när jag o karolina var i sundsvall på julklappsletning,det måste varit 10 år sedan nu.minst. men det var såå kallt att vi noterade att kinderna frusit fast i ett vist läge o att de var lämpligast att vi höll oss till att åka till östersund istället. alternativt stanna i ånge.

om man bara kikar ut lite hastigt idag kan man tro att det är snöstorm! så vitt är det ute. men den bistra verkligheten säger - dimma och 5 + .

nej,nu ska jag tillbereda en lunchlåda me curryräkor o gröna grönsaker att förtära på jobbe.

heddå

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar